БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција 1001 КЊИГА

УРЕДНИК: Јовица Аћин


Дела из бескрајне Вавилонске библиотеке, у џепном формату, за сваког, сваки трен и свугде, за читање, знање и љубав, за 1001 ноћ и 1001 дан. Колико год се понеке књиге из тог разноликог сплета могле учинити необичним, свакад су са далекосежним и озбиљним импликацијама. По духу отворене, изазовне или поверљиве, у видокругу им је увек разумевање животних појава и квалитет живота, као и постављање питања од којих не би требало да одвраћамо поглед.

СУТОН ИДОЛА
СУТОН ИДОЛА
Како филозофирати чекићем
Фридрих Ниче
превео Јовица Аћин, прво издање, 2020, 11 х 18 цм, 156 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2539-2
450,00 РСД
315,00 РСД

Сутон идола је једно од последњих Ничеових дела. У тренутку кадa се немачка култура обрушила на њега, он јој је узвратио овим радом који може да послужи као увод у целу његову моћну и висококондензовану филозофију. Разоткрио је нихилизам те културе, заправо читаве западне културе од Сократа наовамо, и њену идолатрију. Најзад, указује на превредновање свих вредности као свој главни пројект.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС