БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција УМЕТНОСТ У ТЕОРИЈИ И ИСТОРИЈИ

УРЕДНИЦА: Милка Зјачић АврамовићУРНЕБЕСНИ КЛИКЕР
УРНЕБЕСНИ КЛИКЕР
Уметност и политика београдског надреализма
Дејан Сретеновић
прво издање, 2016, 16 х 20 цм, 264 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-1359-7
1.540,00 РСД
1.309,00 РСД

Текстови који чине ову књигу доносе критичко-аналитичко осавремењавање интерпретације и контекстуализације београдског надреализма, засновано на ревизији, ремапирању, ремећењу и међусобном сучељавању многоструких аспеката и чињеница које творе свет ове последње историјске авангарде у Југославији (есеји: „С оне стране књижевности и уметности“; „Надреалистички зид Марка Ристића“; „Лудило, психоанализа и симулација“; „Надреализам и марксизам“). Књига је плод ауторових вишегодишњих истраживања београдског надреализма, али на новим теоријским и методолошким премисама у односу на постојећу литературу.

Награда „Павле Васић" за публиковано дело из области примењене уметности и дизајна за 2016. припала је средином марта 2017. Дејану Сретеновићу за књигу УРНЕБЕСНИ КЛИКЕР, Уметност и политика београдског надреализма.

Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС