БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Едиција ПЕШЧАНА КЊИГА

УРЕДНИК: Бранко Кукић


У овој едицији објављене су антологије есеја, теоријске књиге из разних области (психологије, филозофије, науке, антропологије), трактате, студије о проблемима савременог света, о значајним уметницима и уметничким појавама. У књигама из ове едиције најчешће је реч о погледима и мишљењима који нису ни тренд ни мода, него на човека и свет гледају под пригушеним светлом, искоса и под повишеном температуром, што ће рећи – на особен и јединствен начин. У оквиру едиције излазе Пешчана Књига и Мала Пешчана Књига.


У ЕГЗИСТЕНЦИЈАЛИСТИЧКОМ КАФЕУ
У ЕГЗИСТЕНЦИЈАЛИСТИЧКОМ КАФЕУ
Учествују Жан-Пол Сартр, Симона де Бовоар, Албер Ками, Мартин Хајдегер, Едмунд Хусерл, Карл Јасперс, Морис Мерло-Понти и други
Сара Бејквел
превео Иван Радосављевић, прво издање, 2018, 15 x 23 цм, 368 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2181-3
1.540,00 РСД
1.078,00 РСД

Постављали су важна питања о томе шта значи живети аутентичним, истински људским животом, будући да смо бачени у свет уз мноштво других људи који такође покушавају да живе. Питали су се и о томе шта људско биће заправо јесте, у контексту све истанчанијег разумевања физиологије мозга и хемијских процеса у телу које смо досегнули у прошлом веку. Изнад свега, питали су се о слободи, коју је неколицина њих сматрала темом у основи свих осталих тема и коју су тумачили како на личном, тако и на политичком плану. Њихове филозофије остају релевантне не зато што јесу или нису у праву, већ зато што се баве животом и зато што покушавају да одговоре на два највећа људска питања: шта смо и шта треба да радимо.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС