БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција СВЕТИОНИК
Колекција СВЕТИОНИК

ФИЛМ И РАТ
ФИЛМ И РАТ
Мимикрија хорора
Петар Јончић
прво издање, 2020, 14 х 20,5 цм, 232 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2524-8
1.100,00 РСД
935,00 РСД

Филмско спиновање из другог угла

Ова књига читаоца треба да подсети на који начин је кинематографија у предвечерје Другог светског рата, током њега, али и у целом XX веку била „уметничко оружје“ у борби против непријатеља. У центру приче је филмска пропаганда Трећег рајха, као и анализа како су савезници (САД и Велика Британија), али и комунисти у СФРЈ третирали фашисте, нацисте и њихове сараднике кроз кинематографију (али и телевизију). Књигу чине и позитивни примери, дакле филмови који нису били само пропаганда већ су и храбро критиковали тоталитаризам и упозоравали на опасност од њега. Уједно, ово није само студија о филму, већ и о (негативној) поп култури, правој и лажној историји.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС