БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови, Сопствена соба, Делта, Нови Декамерон, Кључ од куће и Ноар.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миoдраг Раичевић, Горан Петровић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција ГЛАСОВИ СВЕТА

УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Бранко Кукић, Татјана Чомић

Ранији уредници: Јовица Аћин

Шта је у књижевности света најбоље? Дела старих и модерних класика, као и из пера савремених светских писаца, биће наши Гласови света. Романи, приче, па и песме, укратко књижевна дела свих врста и из свих језика, а без којих је наш живот незамислив или ће бити незамислив кад се упознате са Гласовима света – ето нашег поклона који ћете волети и са којим ћете се наћи у самом срцу креативне имагинације језика без граница.


ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ БИО ЧЕТВРТАК
ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ БИО ЧЕТВРТАК
Ноћна мора
Гилберт Кит Честертон
превео Милан Милетић, прво издање, 2021, 13,5 х 20 цм, 212 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2659-7
1.210,00 РСД
1.029,00 РСД

Викторијански Лондон, у којем се одвија већи део приче и завршни чин Динамитера, код Честертоновог Човека који је био Четвртак, већ је едвардијански, успоренији, али прича није мање динамична. И колико се представа о терористима (вероватно ирским, прем-да се нигде не каже изричито) код Стивенсона огра-ничава на једну групу, код Честертона се она претвара у идеју о целом свету који прелази на страну анархи-ста. Овакав парадокс можда може да изненади, али треба знати да је Честертон био познат и као „принц парадокса“, па су и нека друга његова дела из области фикције право врело парадокса. То је посебно уочљиво у Клубу уврнутих заната, који претходи Човеку који је био Четвртак, али и касније, у лику оца Брауна, Честертоновог детектива, који би такође могао да се назове „принцом парадокса“.

Милан Милетић

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2022 — Службени гласник РС