БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица, Весна Смиљанић Рангелов / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција УМЕТНОСТ У ТЕОРИЈИ И ИСТОРИЈИ

УРЕДНИЦА: Милка Зјачић АврамовићЈЕЗИК СТВАРИ
ЈЕЗИК СТВАРИ
Како разумети свет пожељних предмета
Дејан Суђић
превела Марија Димитријевић, прво издање, 2021, 16 x 20 цм, 262 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2477-7
1.100,00 РСД
935,00 РСД

Живимо у свету који се гуши у предметима. Али шта они говоре о нама?

У књизи Језик ствари Дејан Суђић, један од најцењенијих британских критичара и теоретичара уметности и дугогодишњи директор Музеја дизајна у Лондону, декодира ствари које нас окружују: њихова скривена значења, наш однос с њима, начине на које обликују наше животе и зашто их желимо.

У доба када је реч „дизајнер“ постала синоним за цинично и манипулативно, аутор испитује шта стоји иза успешног дизајна и истражује сукобљене тензије између праве уметности и масовне производње. Данас се појављују и нова питања која замењују она из естетике и технологије: како се живот може променити набоље? Како свет учинити пријатељским, а људе срећнијим?

О тим новим задацима и новим хоризонтима дизајна говори Дејан Суђић.

Сјајан и храбар, Језик ствари дефинише визуелни речник нашег доба и пружа потпуно нови начин гледања на свет.

Награда УЛУПУДС-а за допринос теорији уметности на 65. Међународном сајму књига у Београду

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2023 — Службени гласник РС