ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)
Затвори
Едиција ВЛАДАВИНА ПРАВА

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)


Избором тема и квалитетом њихове научне обраде и презентације, ова едиција скреће пажњу на најважнија правна питања и проблеме из области правних наука. У складу с њеним називом објављујујемо дела из области теорије права, филозофије права и упоредног права која доприносе унапређивању наше правне и политичке културе. Њен циљ је да се правничкој и широј јавности приближе ставови и резултати истраживања савремених теоретичара и истраживача у правној науци. Сврха ове едиције jeсте и упознавање са страним правним системима, посебно из подручја Европске уније.


ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛИТЕТ
ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛИТЕТ
Милан Шкулић
друго измењено и допуњено издање, 2018, 16 х 24 цм, 736 стр., тврд повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2173-8
1.870,00 РСД
1.590,00 РСД

„Ново издање књиге Организовани крими­налитет – појам, појавни облици, кривична дела и кривични поступак у одређеној мери је измењено и допуњено у односу на претходно издање, до чега је делимично дошло како услед жеље аутора да се текст књиге у адекватној мери допуни новим садржајима, тако и због одређених промена у релевантним областима нашег и, иначе, последњих година веома динамичног кривичног законодавства.

Промене су највеће у делу књиге посвећене материјалним кривичноправним аспектима организованог криминалитета, посебно у сегменту текста који се односи на кривична дела против привреде, која или у пракси истовремено представљају и садржај организованог криминалитета, или на известан начин имају, односно могу имати релевантне везе с организованим криминалитетом. Ове промене су делимично произишле и из новела нашег Кривичног законика, које су усвојене у новембру 2016, а које највећим делом ступају на снагу 1. марта 2018, односно од тада почињу да се примењују.

Мање допуне у тексту књиге односе се и на одређене теоријске аспекте, што подразумева и нека нова, односно ʼновозапаженаʼ и ʼновоанализиранаʼ разматрања у домену појма организованог криминалитета, као и у односу на неке феноменолошко-историјске аспекте организованог криминалитета...“

                                                                       (из Предговора другом издању)

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС