ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)
Затвори
Едиција ВЛАДАВИНА ПРАВА

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)


Избором тема и квалитетом њихове научне обраде и презентације, ова едиција скреће пажњу на најважнија правна питања и проблеме из области правних наука. У складу с њеним називом објављујујемо дела из области теорије права, филозофије права и упоредног права која доприносе унапређивању наше правне и политичке културе. Њен циљ је да се правничкој и широј јавности приближе ставови и резултати истраживања савремених теоретичара и истраживача у правној науци. Сврха ове едиције jeсте и упознавање са страним правним системима, посебно из подручја Европске уније.


СПРЕЧАВАЊЕ И СУЗБИЈАЊЕ НАСИЉА У ПОРОДИЦИ
СПРЕЧАВАЊЕ И СУЗБИЈАЊЕ НАСИЉА У ПОРОДИЦИ
Саша Марковић
прво издање, 2018, 16 х 24 цм, 532 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2138-7
1.540,00 РСД
1.309,00 РСД

„Широк спектар законских прописа у вези са насиљем у породици изазива велику пажњу научне и стручне јавности, и због тога и представља предмет ове монографске студије. [...] У монографији се препознају проблеми у примени прописа и дају предлози за њихово превазилажење. Намера аутора је да укаже да је првобитни ratio legis инкриминације насиља у породици доведен у питање.

Насиље у породици је већ дуго у центру пажње и судске праксе и теоретичара кривичног права, те аутор врло вешто настоји да утврди разлоге за такво интересовање, као и да ли је законодавац успео да изнађе адекватну законску платформу за решавање овог облика насиља. Ова студија представља систематску и монографску научну обраду ове сложене проблематике.

Књига ʼСпречавање и сузбијање насиља у породициʼ представља значајан допринос нашој, пре свега кривичноправној, теорији од које ће истовремено имати користи и наша судска пракса. Она је намењена, с једне стране, стручним и научним круговима, а са друге стране представља веома користан материјал за оне који у пракси раде на сузбијању криминалитета почевши од органа унутрашњих послова, преко тужилаштва до судова и установа које учествују у спречавању и сузбијању насиља у породици.“

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС