ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)
Затвори
Едиција ВЛАДАВИНА ПРАВА

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)


Избором тема и квалитетом њихове научне обраде и презентације, ова едиција скреће пажњу на најважнија правна питања и проблеме из области правних наука. У складу с њеним називом објављујујемо дела из области теорије права, филозофије права и упоредног права која доприносе унапређивању наше правне и политичке културе. Њен циљ је да се правничкој и широј јавности приближе ставови и резултати истраживања савремених теоретичара и истраживача у правној науци. Сврха ове едиције jeсте и упознавање са страним правним системима, посебно из подручја Европске уније.


СРБИЈА И ЕВРОПСКИ СУД ЗА ЉУДСКА ПРАВА
СРБИЈА И ЕВРОПСКИ СУД ЗА ЉУДСКА ПРАВА
Марко Сладојевић
прво издање, 2017, 16 х 24 цм, 308 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2118-9
880,00 РСД
748,00 РСД

Европским судом за људска права за кршење једног или више чланова Конвенције за заштиту људских права и основних слобода, у овој књизи детаљно је објашњена судска пракса и стандарди које примењује овај суд.

Због тога ово издање намењено, пре свега, државним органима и представницима правосуђа (судијама, тужиоцима и адвокатима), али и студентима и широј јавности, омогућава читаоцима да сазнају о ставовима Европског суда за људска права о конкретном питању у вези с Конвенцијом и да се информишу и о пресуди у којој је формулисан овај стандард. Намера аутора била је да помогне свим заинтересованим странама да разумеју материјално право и судску праксу Европског суда за људска права, што би допринело правилнијој примени Конвенције и смањењу представки Европском суду против Републике Србије.

Марко Сладојевић је правни саветник за људска права, заштиту личних података, право Европске уније и медијско право у адвокатској канцеларији „Дролец Сладојевић“ из Љубљане. Студирао је на Правном факултету Универзитета у Београду и на Правном факултету Универзитету у Леидену (Холандија), где је стекао диплому doctorandus европског и међународног права.

Био је ангажован у неколико првостепених и жалбених судских поступака пред Међународним кривичним судом за бившу Југославију у Хагу, укључујући суђења Слободану Милошевићу и Радовану Караџићу. Суоснивач и председник је „Регионалне правне мреже“ ‒ невладине организације из Београда, коју чине правни стручњаци из Србије, Хрватске, Словеније и Босне и Херцеговине.

Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2018 — Службени гласник РС