ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
Едиција ЗАКОНИ И ПРОПИСИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


Едицију чине специјализована издања позитивноправних прописа у облику изворних закона и збирки прописа. Писци предговора и приређивачи збирки прописа су стручњаци који су учествовали у припреми текстова ових нормативних аката. Изворни закони садрже предговоре, а збирке прописа садрже уводни текст с потребним објашњењима и друге прилоге прилагођене одређеној циљној групи потенцијалних корисника. Прописи су груписани по сродности: тематској, проблемској и професионалној, како би корисници, у једној књизи, имали прописе потребне њиховој струци, делатности и интересовању.


КРИВИЧНИ ЗАКОНИК
КРИВИЧНИ ЗАКОНИК
Према стању законодавства од 1. децембра 2019. године – Нова решења у Кривичном законику Србије
Предговор и регистар појмова проф. др Зоран Стојановић
двадесето измењено и допуњено издање, 2023, 14 х 20 цм, 352 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2968-0
1.100,00 РСД
935,00 РСД

Осим интегралног важећег законског текста и стварног регистра усклађених са свим изменама и допунама Кривичног законика укључујући и последње из 2019. године („Службени гласник РС“, број 35/19), и у овом издању се налазе прилози који садрже текст који је важио до ступања на снагу закона о изменама и допунама из 2016. и 2019. године. Имајући у виду одредбе о временском важењу кривичног законодавства и даље постоји потреба да се узму у обзир (а у одређеним случајевима и примењују) и одредбе које су престале да важе. Ово тим пре што је последњи Закон о изменама и допунама Кривичног законика ступио на снагу 1. децембра 2019. године, док је онај из 2016. године предвидео чак три vacatio legis-а. У прилозима, након табеларног приказа у коме су наведене одредбе које су предмет vacatio legis-a, следи текст чланова КЗ-а у примени до 1. јуна 2017, а затим и оних одредаба које су престале да важе 1. марта 2018. године, односно 1. децембра 2019. године. У допуњеном предговору проф. др Зорана Стојановића објашњени су основни институти и решења у новелама Кривичног законика.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2023 — Службени гласник РС