ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)
Затвори
Едиција КОМЕНТАРИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)


У овој едукативно–практичној едицији објављују се стручна тумачења углавном системских закона, а посебна пажња поклања се анализи нових решења у нашем правном систему. Ова издања су значајна као путоказ за правилну примену прописа, упућују на релевантну судску праксу и међународне стандарде и расветљавају спорна теоријска питања.


КОМЕНТАР ЗАКОНИКА О КРИВИЧНОМ ПОСТУПКУ
КОМЕНТАР ЗАКОНИКА О КРИВИЧНОМ ПОСТУПКУ
Према стању законодавства од 15. септембра 2016.
Горан П. Илић, Миодраг Мајић, Слободан Бељански и Александар Трешњев
девето измењено и допуњено издање, 2016, 16 х 24 цм, 1324 стр., тврд повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-1387-0
3.850,00 РСД
3.273,00 РСД

Иако важећи Законик о кривичном поступку не може више да буде означен као „нови“ кривичнопроцесни кодекс, бројна су питања која и даље искрсавају у вези с његовом применом. Због тога не представља изненађење објављивање деветог измењеног и допуњеног издања Коментара, с обзиром на то да је у претходне три године ова књига наишла на завидан пријем у стручној јавности. И овога пута аутори су настојали да оправдају указано поверење те су понудили тумачења процесних ситуација које у пракси изазивају одређене недоумице.

Ново издање Коментара обогаћено је најновијом судском праксом домаћих судова. Посебно су значајне одлуке Уставног суда које се односе на материју кривичног поступка. У Коментар су унете одлуке и пресуде Европског суда за људска права донете до јула ове године, при чему су наведени и коментарисани сви предмети у којима је одлучивано о представкама поднетим против Републике Србије.

Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2018 — Службени гласник РС