ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)
Затвори
Едиција КОМЕНТАРИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)


У овој едукативно–практичној едицији објављују се стручна тумачења углавном системских закона, а посебна пажња поклања се анализи нових решења у нашем правном систему. Ова издања су значајна као путоказ за правилну примену прописа, упућују на релевантну судску праксу и међународне стандарде и расветљавају спорна теоријска питања.


КОМЕНТАР ЗАКОНА О ЈАВНО-ПРИВАТНОМ ПАРТНЕРСТВУ И КОНЦЕСИЈАМА
КОМЕНТАР ЗАКОНА О ЈАВНО-ПРИВАТНОМ ПАРТНЕРСТВУ И КОНЦЕСИЈАМА
Бојан Милисављевић, Саша Варинац, Александра Литричин, Андријана Јовановић, Бранимир Благојевић
прво издање, 2017, 16 х 24 цм, 252 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2056-4
1.210,00 РСД
1.029,00 РСД

Значај области јавно-приватног партнерства и концесија се огледа у економској потреби државе да уместо прибављања кредитног капитала, намењеног изградњи и развоју инфраструктуре и развоју одрживог система обављања делатности од јавног интереса, успостави партнерски однос са приватним капиталом. Основна сврха доношења Закона о јавно-приватном партнерству и концесијама 2011. године била је успостављање повољног нормативног оквира за спровођење пројеката финансираних од стране приватног сектора с циљем подстицања изградње нове јавне инфраструктуре, као и побољшања квалитета јавних услуга у Републици Србији.

Како до сада није постојао коментар Закона о јавно-приватном партнерству и концесијама који би олакшао примену његових одредби стручним службама јавних тела (државни органи, организације, установе, организације за обавезно социјално осигурање, јавна предузећа, правна лица која обављају делатност од општег интереса) и потенцијалним приватним партнерима, али и финансијерима пројеката, односно стручној јавности и грађанима, представљамо вам прво издање Коментара Закона о јавно-приватном партнерству и концесијама, које обухвата измене и допуне овог закона од 24. фебруара и 23. децембра 2016. године („Службени гласник Републике Србије“, бр. 88/11, 15/16 и 104/16) и све важеће подзаконске акте из наведене области, уз одговарајуће примере из праксе.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС