ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)
Затвори
Едиција МОНОГРАФИЈЕ
Едиција МОНОГРАФИЈЕ

МИЛОШ МОСКОВЉЕВИЋ 1884–1968.
МИЛОШ МОСКОВЉЕВИЋ 1884–1968.
Живот и дело
Момчило Исић
саиздаваштво са Институтом за новију историју Србије и ИК „Византија“, прво издање, 2017, 16 х 23,3 цм, 696 стр., тврд повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2174-5
2.640,01 РСД
2.244,01 РСД

Скоро да др Исићу није промакло ништа из Московљевићевог живота, а да он то није забележио. Зналачки је анализирао и најситније детаље, постављајући их на одговарајуће место у монографији, која ће, несумњиво, подстаћи будуће истраживаче да њихове теме чешће буду биографије појединих личности, што, иначе, сада није случај.
Проф. др Ђура Стевановић

У савременој српској историографији нико као Момчило Исић није створио поузданију емпиријску основу за проучавање појаве Московљевићевог Речника савремeног српскохрватског језика с језичким саветником и афере која је ту појаву пратила.
Др Латинка Перовић

Веома обимна и свеобухватна монографија Милош Московљевић 1884–1968. Живот и дело, употпуњена бројним илустративним материјалом, несумњиво представља значајан допринос српској историографији. Она ће, скоро сигурно, бити од користи истраживачима не само политичке већ и културне историје Србије у раздобљу од преко пола века. Такође, користиће и истраживачима приватног живота, јер ће у њој наћи обиље разноврсног материјала који се у архивским изворима тешко може пронаћи.
Др Радмила Радић

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС