ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)
Затвори
Едиција ПОЛИТИКА И ДРУШТВО

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)


Библиотеку Политика и друштво основали су знаменити професори Правног факултета (Михаило Илић, Божидар С. Марковић и Милан Жујовић) у Београду, 1937. Обновитељи Библиотеке окупили су се око њених темељних начела – идеје успостављања правне државе и владавине права, развоја демократије и заштите интереса српског народа.


СА УСТАВНЕ ОСМАТРАЧНИЦЕ
СА УСТАВНЕ ОСМАТРАЧНИЦЕ
Ратко Марковић
прво издање, 2017, 12,5 х 18,5 цм, 384 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2057-1
1.430,00 РСД
1.210,00 РСД

Библиотеку „Политика и друштво“ основала је 1937. године група демократски настројених професора Правног факултета у Београду, заједно са неколицином адвоката. Уредници Библиотеке били су професори Михаило Илић, Божидар С. Марковић и Милан Жујовић.

Библиотека је сваког месеца издавала по једну књигу, која је обрађивала неко важно питање друштвеног живота. Делатност Библиотеке прекинуо је Други светски рат, у којем је, као жртва окупатора, настрадао један од њених оснивача, проф. Михаило Илић.

Захваљујући залагању проф. Божидара С. Марковића, Библиотека је обновљена 1991. године.  Обновитељи Библиотеке окупили су се око њених начела, којима се руководе. Та начела су истина, демократија и, искључиво у тим оквирима, интерес српског народа.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС