ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)
Затвори
Едиција ПРИМЕНА ПРОПИСА – СУДСКА ПРАКСА

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)


Издања из ове едиције намењена су првенствено правним практичарима – адвокатима, судијама и свима онима који примењују правне прописе, али могу послужити и као грађа за правну теорију. У овој едицији се објављују текстови корисни као упутства за упознавање, истраживање и обављање одређене делатности или правне области. Писане стручно са ослањањем на доприносе савремене науке и праксе, обогаћене ауторским истраживањима, ове књиге намењене су и широј стручној јавности.


ЗБИРКА СУДСКЕ ПРАКСЕ ПРИВРЕДНИХ СУДОВА ИЗ ОБЛАСТИ ЗАШТИТЕ ИНТЕЛЕКТУАЛНЕ СВОЈИНЕ
ЗБИРКА СУДСКЕ ПРАКСЕ ПРИВРЕДНИХ СУДОВА ИЗ ОБЛАСТИ ЗАШТИТЕ ИНТЕЛЕКТУАЛНЕ СВОЈИНЕ
приредила Јасмина Стаменковић
прво издање, 2016, 14 х 20 цм, 420 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-0738-1
770,00 РСД
655,00 РСД

Ово издање представља скуп одабраних сентенци израђених на основу одлука Вишег трговинског суда, у периоду до 1. јануара 2010. године, односно одлука Привредног апелационог суда, у периоду после 1. јануара 2010. године, у спoровима из области заштите права интелектуалне својине. Сентенце су систематизоване у три дела. Први део се односи на заштиту жигова, други на заштиту ауторског и сродних права, а трећи на остала права (патент, индустријски дизајн, право конкуренције, пословно име). Сваки део је систематизован у три подгрупе које се односе на спорна питања процесног права, материјалног права и у вези са привременим мерама. Сентенце су поређане хронолошки, по бројевима и годинама када су донете одлуке.

Збирка сентенци омогућава праћење измена законских решења и развитка судске праксе, у вези с тим променама. У овој књизи је представљено решавање већег броја судских предмета у коме су разматрана бројна спорна питања из области заштите интелектуалне својине. Зато би могла бити корисна онима који се професионално баве овом врстом спорова, али и онима који у свом привредном пословању имају интересовање за ову врсту права, ради судске заштите сопствених права и усклађивања понашања у промету како не би вршили повреду туђих права.

Јасмина Стаменковић је судија Привредног апелационог суда у Београду.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС