ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)
Затвори
Едиција ПРИМЕНА ПРОПИСА – СУДСКА ПРАКСА

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)


Издања из ове едиције намењена су првенствено правним практичарима – адвокатима, судијама и свима онима који примењују правне прописе, али могу послужити и као грађа за правну теорију. У овој едицији се објављују текстови корисни као упутства за упознавање, истраживање и обављање одређене делатности или правне области. Писане стручно са ослањањем на доприносе савремене науке и праксе, обогаћене ауторским истраживањима, ове књиге намењене су и широј стручној јавности.


ЗБИРКА СУДСКИХ ОДЛУКА ИЗ КРИВИЧНОПРАВНЕ МАТЕРИЈЕ
ЗБИРКА СУДСКИХ ОДЛУКА ИЗ КРИВИЧНОПРАВНЕ МАТЕРИЈЕ
књига 10
Александар Трешњев
прво издање, 2016, 14 х 20 цм, 328 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2012-0
825,00 РСД
701,00 РСД

У издању Службеног гласника објављена је десета Збирка судских одлука из кривичноправне материје. Као и све предходне и ова садржи нове сентенце из области кривичног материјалног и процесног права. У одабиру сентенци аутор је настојао да задовоље критеријум релевантности за судску праксу.

Збирка је превасходно намењена практичарима, онима који непосредно примењују законе, али обраћа се и широком кругу научне и стручне јавности, с обзиром на то да се више не може замислити ниједан озбиљнији научни рад без консултовања судске праксе. На крају, поједине сентенце биће од значаја и онима који су тек отпочели изучавање ове материје, њима су намењене сентенце које на базичан начин објашњавају примену појединих института у пракси.

Аутор сентенци је др Александар Трешњев, судија Вишег суда у Београду.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС