ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)
Затвори
Едиција ПРИМЕНА ПРОПИСА – СУДСКА ПРАКСА

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)


Издања из ове едиције намењена су првенствено правним практичарима – адвокатима, судијама и свима онима који примењују правне прописе, али могу послужити и као грађа за правну теорију. У овој едицији се објављују текстови корисни као упутства за упознавање, истраживање и обављање одређене делатности или правне области. Писане стручно са ослањањем на доприносе савремене науке и праксе, обогаћене ауторским истраживањима, ове књиге намењене су и широј стручној јавности.


ПРАКТИЧНА ПРИМЕНА ЗАКОНА О ПРЕКРШАЈИМА
ПРАКТИЧНА ПРИМЕНА ЗАКОНА О ПРЕКРШАЈИМА
Правна схватања казненог права са коментаром
Томица Делибашић
друго допуњено и прерађено издање, 2012, 17 х 24 цм, 644 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-1037-4
99,00 РСД

У књизи Практична примена Закона о прекршајима, Томице Делибашића, изложене су и коментарисане најзначајније сентенце и ставови наше судске праксе, пре свега прекршајне, уз упоредни приказ праксе кривичних и привреднопреступних судова. Тиме је приказана пракса казненог права уопште, систематизована по правним институтима, доводећи у везу ставове различитих судских инстанци. Књига се састоји од два дела: општег дела прекршајног права и процесног прекршајног права. Oво дело је путоказ правницима који се баве казненим правом, и то нарочито прекршајним судијама, адвокатима, цариницима, полицајцима и другима.

Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2018 — Службени гласник РС