ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)
Затвори
Едиција УЏБЕНИЦИ И ПРИРУЧНИЦИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)


У овој едицији објављују се дела која читаоцима чине приступачним основне појмове, категорије, теорије, методе или проблеме у појединим правним и сродним наукама. Аутори ових издања су универзитетски професори и наставници.


ГРАЂАНСКО ПРАВО
ГРАЂАНСКО ПРАВО
Књига 3 - Наследно право
Илија Бабић
шесто измењено и допуњено издање, 2017, 16 х 24 цм, 348 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2047-2
1.100,00 РСД
935,00 РСД

Књига Наследно право проф. др Илије Бабића намењена је првенствено студентима правних факултета, судијама, јавним бележницима, адвокатима, али и осталим правницима који проучавају или примењују наследно право. Основни циљ овог уџбеника јесте да студенте и друге читаоце упозна са позитивним наследним правом, уз истицање важнијих решења из римског права и упоредног права. Недовољно јасне и неодговарајуће законске норме позитивног наследног права тумачене су научним методама. Излагања у књизи илустрована су важнијом судском праксом, шемама крвног сродства, шемама законских наследника, обрасцима тестамената, тумачем појмова и стварним регистром.

Значајнија допуна у шестом издању учињена је у делу књиге „Прилози“ где су додати нови обрасци.

Аутор је редовни професор Факултета за европске право-политичке студије у Новом Саду, члан Матице српске, члан Стручне редакције (за Државно уређење, право и политикологију) Српске енциклопедије и уредник часописа Право и политика.

Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС