ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)
Затвори
Едиција УЏБЕНИЦИ И ПРИРУЧНИЦИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)


У овој едицији објављују се дела која читаоцима чине приступачним основне појмове, категорије, теорије, методе или проблеме у појединим правним и сродним наукама. Аутори ових издања су универзитетски професори и наставници.


ГРАЂАНСКО ПРАВО
ГРАЂАНСКО ПРАВО
Књига 4 - Облигационо право ‒ Уговори грађанског права
Илија Бабић
треће измењено и допуњено издање, 2017, 16 х 24 цм, 388 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2030-4
1.210,00 РСД
908,00 РСД

Књига је намењена, првенствено, студентима правних факултета. Уџбеник обухвата најзначајније облигационе уговоре, који су илустровани судском праксом и обрасцима.

У односу на друго издање уврштени су: уговор о доживотној ренти, уговор о грађењу, уговор о поравнању, уговор о признању дуга и уговор о играма на срећу грађанског права. Осим тога, допуњена су и излагања о појединим уговорима. Текст у уџбенику и обрасци уговора усклађени су са важећим законима, а представљена су значајнија решења из Преднацрта Грађанског законика Републике Србије. Осим тога, сачињене су јавнобележнички потврђене (солемнизоване) исправе за уговор о доживотном издржавању и уговор о уступању и расподели имовине за живота и регистар појмова. Јавнобележничко потврђивање уговора се, на одговарајући начин, примењује и на уговоре о промету непокретности – уговор о продаји непокретности, уговор о размени непокретности и уговор о поклону непокретности.

Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2018 — Службени гласник РС