ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
Едиција УЏБЕНИЦИ И ПРИРУЧНИЦИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


У овој едицији објављују се дела која читаоцима чине приступачним основне појмове, категорије, теорије, методе или проблеме у појединим правним и сродним наукама. Аутори ових издања су универзитетски професори и наставници.


ОСНОВИ КРИВИЧНОГ ПРАВА
ОСНОВИ КРИВИЧНОГ ПРАВА
Кривично процесно право – Кривични поступак кроз практичну примену - књига 2
Зоран Стојановић, Милан Шкулић и Вељко Делибашић
прво издање, 2018, 16 х 24 цм, 624 стр., тврд повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2260-5
1.650,00 РСД
1.567,50 РСД

„Критеријум за избор материје и начин њене обраде у овe две књиге које имају заједнички наслов Основи Кривичног права (прва књига: Кривично материјално право и друга књига: Кривични поступак кроз практичну примену)  била је њена сврха, а то је да обухвати основна и најважнија питања две сродне гране права: кривичног и кривичног процесног права. [...]

Уз текст друге књиге која се односи на кривични поступак наведен је и низ образаца за практичну примену, што омогућава да се та књига користи и за практичне сврхе, али и да адекватно послужи као користан извор информација свима који се баве кривичним процесним правом и кривичним поступком, а теже да стекну виши ниво практичних знања. Како је ова друга књига намењена пре свега, унапређењу праксе запослених у органима кривичног поступка, тј. у јавном тужилаштву и суду, али и полицајцима који поступају у предистражном поступку, те адвокатима у функцији браниоца окривљеног и пуномоћника оштећеног, текст није у већој мери праћен научном апаратуром, као што су фусноте уз основни текст, којих ипак има у мери која одговара основној сврси књиге, што се односи и на списак релевантне литературе.“ 

                                                                                                                                        Из предговора

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС