ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
Едиција УЏБЕНИЦИ И ПРИРУЧНИЦИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


У овој едицији објављују се дела која читаоцима чине приступачним основне појмове, категорије, теорије, методе или проблеме у појединим правним и сродним наукама. Аутори ових издања су универзитетски професори и наставници.


ПОРЕСКА УТАЈА У ПОЛИЦИЈСКОЈ И СУДСКОЈ ПРАКСИ
ПОРЕСКА УТАЈА У ПОЛИЦИЈСКОЈ И СУДСКОЈ ПРАКСИ
Усаглашено са изменама кривичног, процесног и пореског законодавства закључно са 30. јуном 2019. године
Миодраг Вуковић
друго измењено и допуњено издање, 2019, 14 х 20 цм, 388 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2424-1
990,00 РСД
940,50 РСД

Пореска утаја, као веома специфично кривично дело и једно од основних кривичних дела у области финансијског криминала, и раније је у нашој законодавној и судској пракси изазивала низ дилема.

У покушају да се у судској пракси и пракси откривања и гоњења пронађу одговори на најважније недоумице везане за кривично дело пореске утаје, аутор је анализирао процесна овлашћења надлежних органа. Други и централни део овог приручника садржи обимни коментар кривичног дела пореске утаје из члана 229. КЗ-а, односно из члана 225. Кривичног законика. Трећи део под називом „Из бележнице аутора“ садржи кратак осврт на специфичне случајеве пореских утаја из личног искуства аутора, с обзиром на то да се дуги низ година бави практичним питањима утаје пореза, најпре као припадник Управе криминалистичке полиције, Управе за борбу против организованог криминала и Пореске полиције, а потом и као адвокат односно бранилац у бројним кривичним поступцима за кривично дело пореске утаје од 2008. године.

У књизи је приказана веома обимна судска пракса првостепених и другостепених судова, као и Врховног касационог суда.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС