ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)
Затвори
Едиција УЏБЕНИЦИ И ПРИРУЧНИЦИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)


У овој едицији објављују се дела која читаоцима чине приступачним основне појмове, категорије, теорије, методе или проблеме у појединим правним и сродним наукама. Аутори ових издања су универзитетски професори и наставници.


ПОРОДИЧНО ПРАВО
ПОРОДИЧНО ПРАВО
Зоран Поњавић
пето измењено и допуњено издање, 2017, 16 х 24 цм, 456 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-1662-8
1.210,00 РСД
908,00 РСД

У овој књизи обухваћени су лични и имовински породични односи. Изложена материјала заснована је на решењима из Породичног закона Републике Србије, али је, у разумној мери, представљен преглед упоредноправних решења и најновијих теоријских ставова. Пето издање усклађено је са променама у домаћем законодавству, јер су у  међувремену донети нови прописи (Закон о јавном бележништву и Закон о спречавању насиља у породици) или измењени постојећи (Закон о парничном поступку, Закон о уређењу судова...). Уџбеник је намењен, пре свега, студентима, али и свим оним читаоцима који се и као практичари баве породичним правом, с обзиром на то да је илустрован новијим одлукама Европског суда за људска права и домаћих судова.

            Аутор овог уџбеника је редовни професор Правног факултета Универзитета у Крагујевцу.

Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2018 — Службени гласник РС