ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
Едиција УЏБЕНИЦИ И ПРИРУЧНИЦИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


У овој едицији објављују се дела која читаоцима чине приступачним основне појмове, категорије, теорије, методе или проблеме у појединим правним и сродним наукама. Аутори ових издања су универзитетски професори и наставници.


ПРАВО ОСИГУРАЊА ‒ СИСТЕМ
ПРАВО ОСИГУРАЊА ‒ СИСТЕМ
Књига I
Наташа Петровић Томић
прво издање, 2019, 16 х 24 цм, 800 стр. тврд повез, латиница
ISBN 978-86-519-2359-6
2.200,00 РСД
2.090,00 РСД

„Књига ʼПраво осигурањаʻ др Наташе Петровић Томић заслужује епитет пажње вредног дела, насталог на основи озбиљног и посвећеног истраживања...“

(Извод из рецензије проф. др Мирка Васиљевића)

„Реч је о наобимнијем и најозбиљнијем научном делу у Србији у овој грани права, због чега списатиљица заслужује велике похвале. Посебна врлина монографије је то што су најзад системски  и детаљно у Србији објашњена осигуравајућа друштва, што су старији писци у овој материји углавном занемаривали.“

(Извод из рецензије проф. др Небојше Јовановића)

Наташа Петровић Томић је ванредна професорка Правног факултета Универзитета у Београду. Један је од оснивача Удружења научника и истраживача у области правних студија – „Хармониус“. Члан је редакције часописа „Право и привреда“, „Хармониус“ и „Токови осигурања“, као и тима Привредне коморе Србије и Народне банке Србије за едукацију посредника и заступника осигурању. Добитница је стипендије Макс Планк Института у Хамбургу за 2008, 2015. и 2018.

 

 

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС