ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)
Затвори
Едиција УЏБЕНИЦИ И ПРИРУЧНИЦИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)


У овој едицији објављују се дела која читаоцима чине приступачним основне појмове, категорије, теорије, методе или проблеме у појединим правним и сродним наукама. Аутори ових издања су универзитетски професори и наставници.


ПРАКТИКУМ ЗА РАДНО И СОЦИЈАЛНО ПРАВО
ПРАКТИКУМ ЗА РАДНО И СОЦИЈАЛНО ПРАВО
Радоје Брковић, Бојан Урдаревић, Александар Антић
прво издање, 2016, 16 х 24 цм, 400 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-0063-4
880,00 РСД
748,00 РСД

Практикум за радно и социјално право је настао као плод жеље аутора да материју радног и социјалног права приближи и поједностави за читаоце, без обзира да ли ради о научној и стручној јавности и другим корисницима ове књиге. Комбинацијом теоријских текстова, извода из судске праксе, мишљења министарстава и других надлежних органа и модела најзначајнијих аката из области радног и социјалног права, створено је јединствено и лако разумљиво дело. Оно је намењено онима који се свакодневно сусрећу са проблематиком везаном за рад, радне односе и социјално право, али и студентима који тек треба да стекну почетна знања из претходно наведених области. Надамо се да ће потенцијалним читаоцима, који се практично баве радним и социјалним правом помоћи у свакодневном раду, а студентима у учењу и спремању испита.

***

Др Радоје Брковић је редовни професор на Правном факултету у Крагујевцу. Предаје предмете Радно и социјално право и Службеничко право и управна наука. Члан је управе Удружења за радно право и социјално осигурање Србије и више струковних удружења. Учествовао је на великом броју међународних, регионалних и националних научних скупова и конференција. Аутор је више монографија, уџбеника, практикума и великог броја научних и стручних радова у категоризованим часописима из области радног и социјалног, међународног радног и службеничког права.

Др Бојан Урдаревић је ванредни професор на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу. Од 2004, након положеног дипломатско-конзуларног испита при Министарству спољних послова Србије и Црне Горе у сарадњи са Факултетом за политичке науке из Београда, има звање аташеа и специјалисте за област међународних односа. У марту 2009. изабран је за миритеља при Републичкој агенцији за мирно решавање радних спорова. Члан је управе Удружења за радно право и социјално осигурање Србије. Објавио је више научних чланака из области радног и службеничког права.

Александар Антић сарадник је у настави на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу. Изводи вежбе на предметима Радно и социјално право и Службеничко право и управна наука. Учествовао је на више научних скупова и конференција у земљи и иностранству. Аутор је више научних и стручних радова из области радног и социјалног и службеничког и управног права.

Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС