ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
Едиција УЏБЕНИЦИ И ПРИРУЧНИЦИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


У овој едицији објављују се дела која читаоцима чине приступачним основне појмове, категорије, теорије, методе или проблеме у појединим правним и сродним наукама. Аутори ових издања су универзитетски професори и наставници.


ПРАКТИЧНА ПРИМЕНА НОВОГ ЗУП-А
ПРАКТИЧНА ПРИМЕНА НОВОГ ЗУП-А
Спорна питања и одговори
Стеван Лилић, Катарина Манојловић Андрић, Катарина Голубовић
прво издање, 2018, 14 х 20 цм, 304 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2162-2
880,00 РСД
836,00 РСД

Нови ЗУП садржи бројне и значајне новине када је реч о управном поступању. Аутори су се у овом издању определили да селективно обраде кључна спорна питања практичне примене новог ЗУП-а и да пруже инструктивне одговоре за правилно поступање.

Полазећи од потреба службених лица која примењују ЗУП, као и других субјеката који долазе у додир с управним поступком, овај стручни материјал обрађује 18 спорних питања и нуди одговоре с инструктивним коментаром како у тим ситуацијама поступати. У материјалу нису линеарно обрађене све одредбе ЗУП-а, јер за тим нема практичне потребе, већ су селективно анализиране одредбе које су спорне са становишта практичне примене новог закона. Из тих разлога дате су само оне одредбе које се односе на спорна питања ЗУП-а. Селективно су изложене и норме других закона (нпр. о јавним набавкама, експропријацији, држављанству) у непосредној вези с применом ЗУП-а, као и референтне судске и управне одлуке од значаја за практичну примену ЗУП-а.

Овај стручни материјал за примену ЗУП-а рађен је према светским стандардима за израду „приручника“ .

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС