ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
Едиција УЏБЕНИЦИ И ПРИРУЧНИЦИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


У овој едицији објављују се дела која читаоцима чине приступачним основне појмове, категорије, теорије, методе или проблеме у појединим правним и сродним наукама. Аутори ових издања су универзитетски професори и наставници.


УВОД У ИНСТИТУЦИЈЕ И ПРАВО ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ
УВОД У ИНСТИТУЦИЈЕ И ПРАВО ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ
Радован Вукадиновић, Јелена Вукадиновић Марковић
прво издање, 2020, 16 х 24 цм, 404 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2480-7
2.750,00 РСД
2.612,50 РСД

Књига „Увод у институције и право Европске уније“ је писана с намером да служи као уџбеник на основним студијама на оним факултетима и вишим школама на којима се изучава предмет Право Европске уније. Приликом одређивања њене садржине, а тиме и обима, аутори су се руководили тежњом да обраде теме које чине основу функционисања правног система ЕУ. Структуру књиге чине три дела ‒ о институционалним питањима, о унутрашњем тржишту и о спољним односима Уније.

У књизи је коришћена обимна страна и домаћа литература и судска пракса.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС