ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
Едиција УЏБЕНИЦИ И ПРИРУЧНИЦИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


У овој едицији објављују се дела која читаоцима чине приступачним основне појмове, категорије, теорије, методе или проблеме у појединим правним и сродним наукама. Аутори ових издања су универзитетски професори и наставници.


УСТАВНО ПРАВО
УСТАВНО ПРАВО
Владан Петров, Дарко Симовић
прво издање, 2018, 16 х 24 цм, 448 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-1396-2
1.100,00 РСД
1.045,00 РСД

Владан Петров је редовни професор Правног факултета Универзитета у Београду. Дугогодишњи је члан Редакције Анала Правног факултета у Београду и уредник секције за уставноправна питања Копаоничке школе природног права. Био је продекан и в. д. декан Правног факултета Универзитета у Београду. Његова специјалност су уставне институције, а нарочито парламентарно право. Најзначајнија самостална дела су: „Сукоб домова у дводомном систему“ (2004), „Енглески устав“ (2007) и „Парламентарно право (2010, 2015, 2017).

Дарко Симовић је редовни професор Криминалистичко-полицијске академије у Београду. Уредник је часописа НБП – Журнал за криминалистику и право и сарадник за Србију Фондације Центар за јавно право из Сарајева. Његова специјалност су системи власти, људска права, уставно судство и територијално уређење. Најзначајније самостално дело је монографија „Полупредседнички систем“ (2008). Усавршавао се на Институту за федерализам Универзитета у Фрибуру у Швајцарској (2007). Један је од оснивача и председник Српског правничког клуба.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС