ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)
Затвори
ПРАВНА БИБЛИОТЕКА — Посебна издања

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)


У овој едицији се штампају појединачна издања која имају посебан научни и друштвени значај. Намењена су широком кругу читалаца, сарадника и истраживача из различитих области.


БАЛКАН КАО СУДБИНА, ВРЕМЕНА ПРЕДЕЛИ ЉУДИ
БАЛКАН КАО СУДБИНА, ВРЕМЕНА ПРЕДЕЛИ ЉУДИ
Ђурица Крстић
саиздаваштво са Досије студио и ИК Византија, прво издање, 2017, 16 цм x 24 цм, 390 стр., тврд повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2143-1
1.650,00 РСД
1.403,00 РСД

Књига др Ђурице Крстића је аутобиографски спис и хроника ауторовог доба. Живећи у три епохе и три државе, пролазећи кроз искуства и искушења ратних, окупационих и идеолошких превирања, аутор је својим пером оставио вредно сведочанство једног поколења чија је судбина била одређена спољашњим околностима више него индивидуалном вољом.

Сликајући раздобља, места и личности с којима се сретао у различитим приликама и неприликама, он је захватио нашу историју безмало целокупног двадесетог века. Изданак оног друштвеног слоја међу Србима који се обично назива интелектуалном елитом, ерудита и полиглота, писац овог рукописа своју надмоћ је показао пригушено и скромно стављајући људе и догађаје у први план. За себе је узео улогу посматрача и очевица у најбољој традицији мемоарске литературе врхунског домета.

Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС