ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
ПРАВНА БИБЛИОТЕКА — Посебна издања

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


У овој едицији се штампају појединачна издања која имају посебан научни и друштвени значај. Намењена су широком кругу читалаца, сарадника и истраживача из различитих области.


ЛЕКСИКОН НАСЛЕДНОГ ПРАВА
ЛЕКСИКОН НАСЛЕДНОГ ПРАВА
Гордана Станковић, Владимир Боранијашевић
прво издање, 2021,17 х 24 цм, стр. 280, тврд повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2719-8
2.420,00 РСД
2.057,00 РСД

У Лексикону наследног права научно је обрађено материјално и процесно наследно право (ванпарнично, парнично и јавнобележничко) према важећим законским решењима. Лексикон је настао да би се читалачкој публици пружиле информације о правним институтима из домена наследног права, а правницима омогућило да се подсете значења појединих наследноправних института.

Ово издање могу да користе дипломирани правници за припреме за полагање правосудног или јавнобележничког испита, као и студенти права приликом савладавања и стицања неопходних елементарних знања или провере стеченог знања из наследног права као наставно-научне дисциплине. Осим тога, препоручујемо је и медијским посленицима који прате рад судова или јавних бележника приликом извештавања о случајевима из судске праксе, као и другим лицима која имају интерес да сазнају значење појединих правних појмова из области наследног права или садржину појединих наследноправних института.

У Лексикону су поједине одреднице, које представљају латинске правничке сентенце или стручне термине, написане на латинском језику. Називи тих одредница су на фонетском и ћириличком писму, с тим што су у тексту наведени и оригинални називи одредница латиничким писмом.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2023 — Службени гласник РС