ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)
Затвори
ПРАВНА БИБЛИОТЕКА — Посебна издања

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)


У овој едицији се штампају појединачна издања која имају посебан научни и друштвени значај. Намењена су широком кругу читалаца, сарадника и истраживача из различитих области.


САВРЕМЕНИЦИ О СЛОБОДАНУ ЈОВАНОВИЋУ
САВРЕМЕНИЦИ О СЛОБОДАНУ ЈОВАНОВИЋУ
приредили Јовица Тркуља и Маринко Вучинић
саиздаваштво са Правним факултетом Универзитета у Београду, прво издање, 2009, броширан повез, 430 стр.
ISBN 978-86-59-0408-3
880,00 РСД
748,00 РСД

Зборник радова чија је намера да покаже на који начин је дело Слободана Јовановића било вредновано у време када га је он стварао и обликовао, и то у приказима, оценама, биографским медаљонима наших познатих историчара, писаца, правника, политичара. Та изузетно занимљива рецепција може и треба да послужи као подстрек за даље озбиљно проучавање  Јовановићевог стваралаштва. И поред бројних расправа о његовом научном доприносу још увек не постоји систематично и озбиљно прихватање његовог дела које би могло да има важно место у интелектуалном и цивилизацијском развоју нашег друштва. Ова књига је покушај да се укаже на изузетни значај стваралачког опуса Слободана Јовановића за стасавање нових генерација, које улазе у изазовни свет политичких идеја.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС