ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)
Затвори
ПРАВНА БИБЛИОТЕКА — Посебна издања

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)


У овој едицији се штампају појединачна издања која имају посебан научни и друштвени значај. Намењена су широком кругу читалаца, сарадника и истраживача из различитих области.


 СПОМЕНИЦА ВАЛТАЗАРА БОГИШИЋА у две књиге
СПОМЕНИЦА ВАЛТАЗАРА БОГИШИЋА у две књиге
О стогодишњици његове смрти
приредио Лука Бренеселовић
прво издање, 2011, 16 х 24 цм, књига 1 – 676 стр. и књига 2 – 700 стр., тврди повез, латиница
ISBN 978-86-519-0956-3
550,00 РСД

У Споменици су осветљена схватања великана српске и светске правне науке и доведена у везу са ширим, европским и светским, научним контекстом његовог времена. Дело садржи 73 студије из правне, историјске, социолошке, демографске, филолошке и етнолошке струке, а аутори прилога су угледни домаћи и инострани научници. Као додатак штампана су Богишићева писма, у којима он објашњава новелирање Општег имовинског законика. Теме у Споменици су: правне изреке и пословице, национални покрети у Далмацији, кодификација грађанског права, социологија права, епско народно стваралаштво, штампарство и издавачка делатност у Дубровнику, кретање становништва у Србији и Црној Гори, обичајно право и проучавање породице, емпиријски обриси међународног кривичног права, рецепција наше науке у иностранству, необјављена Богишићева писма.

Награда Града Београда у конкуренцији младих стваралаца у области науке приређивачу Луки Бренеселовићу 2011.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС