ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
ПРАВНА БИБЛИОТЕКА — Посебна издања

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


У овој едицији се штампају појединачна издања која имају посебан научни и друштвени значај. Намењена су широком кругу читалаца, сарадника и истраживача из различитих области.


СРПСКО-ЕНГЛЕСКИ ЕНГЛЕСКО-СРПСКИ РЕЧНИК ГРАЂАНСКОГ ПРОЦЕСНОГ ПРАВА
СРПСКО-ЕНГЛЕСКИ ЕНГЛЕСКО-СРПСКИ РЕЧНИК ГРАЂАНСКОГ ПРОЦЕСНОГ ПРАВА
Марија Боранијашевић, Гордана Станковић и Владимир Боранијашевић
друго измењено и допуњено издање, 2022, 14 х 20 цм, 110/106 стр., броширан повез, ћирилица/латиница,
ISBN 978-86-519-2807-2
1.760,00 РСД
1.496,00 РСД

Српско-енглески и енглеско-српски и речник грађанског процесног права садржи преведене термине грађанског процесног права из домена националног законодавства и теорије цивилне процедуре. Аутори овог првог специјализованог правничког речника грађанског процесног права прихватили су се његове израде с намером да преведу националне процесноправне термине из области парничног поступка, ванпарничног поступка, поступка извршења и обезбеђења, стечајног поступка и арбитражног поступка. На тај начин, ова редакција Речника од помоћи је правницима, преводиоцима и медијским посленицима, који се служе енглеским језиком, да се у свом раду или приликом превођења на брз и погодан начин информишу или подсете на превод одређених процесних појмова и института грађанског процесног права Републике Србије.

Редакција другог издања Речника допуњена је појединим терминима из ванпарничног и у нешто мањој мери терминима извршног процесног права, уколико представљају нове националне процесноправне термине из домена цивилног права.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2023 — Службени гласник РС