ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
ПРАВНА БИБЛИОТЕКА — Посебна издања

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


У овој едицији се штампају појединачна издања која имају посебан научни и друштвени значај. Намењена су широком кругу читалаца, сарадника и истраживача из различитих области.


УГОВОР О МЕЂУНАРОДНОЈ ПРОДАЈИ РОБЕ
УГОВОР О МЕЂУНАРОДНОЈ ПРОДАЈИ РОБЕ
Компаративна студија решења Бечке конвенције о међународној продаји робе и Закона о облигационим односима
Јелена Перовић Вујачић
прво издање, 2021, 16 х 24 цм, 220 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2723-5
1.760,00 РСД
1.496,00 РСД

Ова монографија представља анализу правила Бечке конвенције која се чине најзначајним са становишта Закона о облигационим односима. Реч је о решењима која се односе на област примене Конвенције, тумачење Конвенције, као и о одредбама Конвенције релевантним за правна средства у случају повреде уговора. Аутор је поменута решења анализирао користећи ставове правне доктрине и судске праксе. Свако од анализираних правила садржи компаративни осврт на релевантно решење Закона о облигационим односима.

Монографија је значајна јер доприноси правилној примени Бечке конвенције у домаћем праву и унификацији уговорног права. Књига може послужити српском законодавцу и у одређивању општег правца евентуалних реформи српског законодавства у области уговорног права.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2023 — Службени гласник РС