ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
Приручници за полагање правосудног испита

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


Намена приручника је да послужи као основна литература за припрему кандидата за полагање правосудног испита у Републици Србији. Искуство је показало да се приручници користе и као помоћна литература за припрему испита из одговарајућих предмета на основним и последипломским студијама на правним факултетима. Ова едиција се реализује у саиздаваштву с Правним факултетом Универзитета у Београду.


ГРАЂАНСКО ПРАВО
ГРАЂАНСКО ПРАВО
Практикум за припрему правосудног испита, књига 14
Вида Петровић Шкеро, Љубица Милутиновић
друго издање, 2018, 14 х 20 цм, 232 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-1639-0
1.100,00 РСД
935,00 РСД

„Сврха овог практикума јесте да његов корисник кроз бројне примере буде подстакнут да пише правне акте користећи се јасним језиком, усклађеном формом, потребном садржином, тежећи да сачини правно перфектан правни акт. Практикум садржи задатке са чињеничном грађом, на основу којих су сачињене тужбе, утврђена чињенична стања на основу којих су донете првостепене судске одлуке, као и првостепене одлуке против којих странка која је била слабија у праву подноси жалбу. Читалац ће се упознати са првостепеном пресудом и жалбом које су биле основ за доношење другостепене одлуке. Посебно су наведене првостепене и другостепене одлуке, као и изјављена ревизија странке која је изгубила спор. Коначно, у последњем одељку приложен је кратак тест из грађанског процесног права који ће корисницима овог практикума служити као последња провера знања пред правосудни испит. Пре почетка сваког поглавља наведене су одговарајуће законске норме Закона о парничном поступку које регулишу садржину поднеска или одлуке суда, као и потребне законске норме материјалног права потребне за решавање конкретног задатка.“

(из Увода Практикума за грађанско право)

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2021 — Службени гласник РС