ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
Приручници за полагање правосудног испита

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


Намена приручника је да послужи као основна литература за припрему кандидата за полагање правосудног испита у Републици Србији. Искуство је показало да се приручници користе и као помоћна литература за припрему испита из одговарајућих предмета на основним и последипломским студијама на правним факултетима. Ова едиција се реализује у саиздаваштву с Правним факултетом Универзитета у Београду.


КОМПАНИЈСКО И ТРГОВИНСКО ПРАВО
КОМПАНИЈСКО И ТРГОВИНСКО ПРАВО
књига 10
Мирко Васиљевић
једанаесто измењено издање, 2020, 14 х 20 цм, 480 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2631-3
1.430,00 РСД
1.216,00 РСД

Књига Компанијско и трговинско право писана је наменски као приручник за дипломиране правнике који полажу правосудни испит. Садржај књиге одређен је дефинисаним програмом наставног садржаја и уз уважавање практично-правног прилаза материји без теоријских претензија и научне-методолошке апаратуре карактеристичне за основне студије. У односу на претходно, ново издање садржи и посебан одељак о специјализованим друштвима.

Аутор овог приручника за полагање правосудног испита је др Мирко Васиљевић, професор Правног факултета Универзитета у Београду, председник Сталне арбитраже при Привредној комори Србије и арбитар у више других институционалних арбитража при појединим иностраним привредним коморама. Члан је Арбитражног суда ICC у Паризу и Комисије за арбитражу овог суда.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2021 — Службени гласник РС