ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)
Затвори
РОКОВНИЦИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)


Kвалитетни роковници по повољним ценама. ЈП Службени гласник објављује роковнике за судије, адвокате и тужиоце у пријемчивом дизајну и са обогаћеном садржином. Роковници садрже неопходне прилоге у виду сервисних информација, основних прописа и ажурираних спискова адвоката, односно судских вештака. Роковници се објављују у тзв. малом и великом формату, у тврдом и брошираном повезу на квалитетном папиру.


СУДСКО-АДВОКАТСКИ РОКОВНИК 2020
СУДСКО-АДВОКАТСКИ РОКОВНИК 2020
2019, 10 х 14 цм, 300 стр., француски повез (ПВЦ), ћирилица
ISSN 1452–2411
440,00 РСД
242,00 РСД

Стандардни судско-адвокатски роковник за 2020. годину садржи, осим уобичајених обавештења и прилога, именике ‒ адвоката, судских вештака, јавних бележника, извршитеља и евиденцију сталних судских тумача и преводилаца.

У овом издању налазе се календари од 2019. до 2021. године, иза којих следе најважнији државни и верски празници, роковник са адресама и бројевима телефона правосудних и других органа и адвокатских комора, Закон о судским таксама и интегрални текст Тарифе о наградама и накнадама трошкова за рад адвоката, табеларни приказ о наградама и накнадама трошкова за рад адвоката и посебан део за евиденцију предмета и белешке.

Роковник није намењен само адвокатима и судијама, него је користан и другим правницима, али и лаицима којима је у пракси неопходна помоћ стручних лица.

Овај роковник је реализован уз подршку Министарства правде, адвокатских комора Србије, Војводине и Београда, комора извршитеља и јавних бележника.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС