06. Децембар 2019.

Минисајам српске књиге одржан je у оквиру традиционалне манифестације „Дани српске културе“ у Темишвару, где је публици представљен богат књижевни, ликовни, позоришни и филмски програм. Овом приликом, Службени гласник, као један од наших највећих издавача, обезбедио је књиге за Српску читаоницу у Темишвару и Српску гимназију „Доситеј Обрадовић“.

Представници Савеза Срба у Румунији, организатора поменуте манифестације, захвалили су директорки ЈП Службени гласник, Јелени Триван, на подршци сајму у својству почасног госта и партнера који континуирано помаже српској заједници у Темишвару. 

Тим поводом, директока Гласника поручила је: „Као издавач, на себе преузимамо не само обавезу штампања и издавања значајних књига, већ и мисију културног опстанка Срба и чувања наше традиције како у земљи, тако и у дијаспори. Када се Србија борила против учлањења Косова у Унеско, штампали смо мапе свих уништених манастира и послали свим амбасадорима земаља чланица те организације. Такође, помогли смо обнављање и опремање библиотеке у Пакрацу, највеће књижевне ризнице Срба у Хрватској, након што је спаљена у Другом светском рату, као и у сукобима деведесетих година. Сада је наша издавачка кућа одлучила да континуираним акцијама подржи српску заједницу у Темишвару којој недостаје књига на матерњем језику и на тај начин им поручи да смо уз њих“.

Подршка српским институцијама у Темишвару само је један од примера непрестаног улагања Службеног гласника у културу и очување културног наслеђа Срба, закључила је Триван.

29. Јануар 2018.

Под покровитељством Управе за вере

15. Новембар 2017.

Гласник се од 15. новембра

22. Мај 2017.

Службени гласник је и ове године

04. Мај 2017.

Поклонивши им комплет својих вредних издања

27. Мај 2016.

Службени гласник је добио захвалницу за подршку

02. Септембар 2015.

На молбу Центра за хемију при Институту за хемију,

18. Август 2015.

Јавно предузеће Службени гласник поклонило је у уторак, 18. августа, пакете школског прибора

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС