Промоција књиге Економија здравог разума ауторке Данице Поповић одржана је у Клубу – књижари – галерији Гласник

О књизи су говорили:
Бошко Мијатовић, уредник
Љиљана Смајиловић
Драган Бабић и
аутор Даница Поповић

У књизи Економија здравог разума сабрани су новински текстови професорке Данице Поповић који су објављивани у Политици, НИН-у, Банкару, Економисту, Времену, Гласу јавности, Репортеру, Економици и Призми, између 2001. и 2008. године.
„Ово су моја „сабрана новинска дела“. У њима су моја уверења (знате она„неолиберална“), затим је ту моја потреба да своје знање поделим са другима и на крају, моја велика жеља да нам при томе не буде досадно, барем не превише“, пише у предговору своје књиге Даница Поповић. А када отворите странице Економије здравог разума уверите се да је ауторка заиста успела да нам тешке економске теме приближи на разумљив и духовит начин. Кроз метафоре и примере из живота, али и поигравањем са речима и стилским фигурама, професорка Поповић представља се читаоцу не само као економски већ и као језички зналац. Зато се ова књига чита лако и са уживањем. Текстови обједињују знање и таленат да се оно пренесе, а то је свакако врхунски доказ стручности – способност да те разумеју сви. Теме обрађене у књизи могу се ишчитавати кроз различите нивое познавања економије, па су тако подједнако занимљиве и лаицима и стручњацима.
Даница Поповић је професор на Економском факултету Универзитета у Београду. Докторирала је на тему „Спољна трговина у моделима равнотежног раста“. Усавршавала се на London School of Economics у Лондону.
Радила је најпре у Институту за економику индустрије, а затим каријеру наставила на Економском факултету, где је остала до данас. Члан је Центра за либерално-демократске студије. Основне области њеног професионалног интересовања јесу: међународна економија, макроекономска теорија и модели, економска политика, теорија и политика спољне трговине.