БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА

Библиотека Друштво и наука обухвата неколико едиција. У њој се објављују дела из области социјалне и политичке мисли и широког поља друштвених и хуманистичких наука: антропологије, етнологије, медијских студија, историје, културологије, политикологије, примењене етике, психологије и социологије.

Друштво и наука
Друштво и наука
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Славиша Орловић (актуелни уредник), Илија Вујачић (од 2005. до јула 2013)│Остали уредници едиција: Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић, Јово Вукелић, Зорица Видовић Паскаш, Тања Мишчевић (од октобра 2008. до 2012), Бошко Мијатовић (од септембра 2008. до 2013), Радован Биговић (1956–2012) – (уредник од 2008. до маја 2012)
Затвори
Библиотека ДРУШТВО И НАУКА — Појединачна издања

УРЕДНИК: Славиша Орловић, Илија Вујачић (од јула 2005. до краја јуна 2013), Зорица Видовић Паскаш, Јово ВукелићБИОПОЛИТИКА И И ПОЛИТИЧКИ СУБЈЕКТИВИТЕТ
БИОПОЛИТИКА И И ПОЛИТИЧКИ СУБЈЕКТИВИТЕТ
БИОПОЛИТИКА И И ПОЛИТИЧКИ СУБЈЕКТИВИТЕТ
БИОПОЛИТИКА И И ПОЛИТИЧКИ СУБЈЕКТИВИТЕТ
БИОПОЛИТИКА И И ПОЛИТИЧКИ СУБЈЕКТИВИТЕТ
Богдана Кољевић
прво издање, 2010, 16 х 24 цм, 160 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-0544-8
99,00 РСД

Биополитика и политички субјективитет је дело од изузетне вредности у политичкој филозофији. У покушају да расветли Фукоов појам биомоћи – и смести га у дијалог са савременим истраживањима Ђорђија Агамбена и Харта и Негрија – књига Богдане Кољевић пружа први истински преглед поља и могућности биополитичког мишљења. Њена одбрана демократске теорије у закључку је значајна интервенција“.
Џеј Бернштајн, New School for Social Research, Њујорк

 „Књига Богдане Кољевић Биополитика и политички субјективитет је дело високог квалитета у области политичке филозофије. Богдана Кољевић је врло талентован филозоф, и верујем да је пред њом велика каријера“.
Сајмон Кричли, New School for Social Research, Њујорк

„У делу Биополитика и политички субјективитет говори се о једном од најважнијих питања савремене филозофије друштва. Богдана Кољевић је развила оригиналне идеје и становиште и успешно применила њена открића на савремене изазове“.
Агнеш Хелер, New School for Social Research, Њујорк, професор емеритуc

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС