БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА

Библиотека Друштво и наука обухвата неколико едиција. У њој се објављују дела из области социјалне и политичке мисли и широког поља друштвених и хуманистичких наука: антропологије, етнологије, медијских студија, историје, културологије, политикологије, примењене етике, психологије и социологије.

Друштво и наука
Друштво и наука
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Славиша Орловић, Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић, Јово Вукелић, Зорица Видовић Паскаш, Илија Вујачић (од 2005. до јула 2013), Тања Мишчевић (од октобра 2008. до 2012), Бошко Мијатовић (од септембра 2008. до 2013), Радован Биговић (1956–2012) – (уредник од 2008. до маја 2012)
Затвори
Библиотека ДРУШТВО И НАУКА — Појединачна издања

УРЕДНИК: Славиша Орловић, Илија Вујачић (од јула 2005. до краја јуна 2013), Зорица Видовић Паскаш, Јово Вукелић, Петар В. АрбутинаБИОПОЛИТИКА И И ПОЛИТИЧКИ СУБЈЕКТИВИТЕТ
БИОПОЛИТИКА И И ПОЛИТИЧКИ СУБЈЕКТИВИТЕТ
БИОПОЛИТИКА И И ПОЛИТИЧКИ СУБЈЕКТИВИТЕТ
БИОПОЛИТИКА И И ПОЛИТИЧКИ СУБЈЕКТИВИТЕТ
БИОПОЛИТИКА И И ПОЛИТИЧКИ СУБЈЕКТИВИТЕТ
Богдана Кољевић
прво издање, 2010, 16 х 24 цм, 160 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-0544-8
99,00 РСД

Биополитика и политички субјективитет је дело од изузетне вредности у политичкој филозофији. У покушају да расветли Фукоов појам биомоћи – и смести га у дијалог са савременим истраживањима Ђорђија Агамбена и Харта и Негрија – књига Богдане Кољевић пружа први истински преглед поља и могућности биополитичког мишљења. Њена одбрана демократске теорије у закључку је значајна интервенција“.
Џеј Бернштајн, New School for Social Research, Њујорк

 „Књига Богдане Кољевић Биополитика и политички субјективитет је дело високог квалитета у области политичке филозофије. Богдана Кољевић је врло талентован филозоф, и верујем да је пред њом велика каријера“.
Сајмон Кричли, New School for Social Research, Њујорк

„У делу Биополитика и политички субјективитет говори се о једном од најважнијих питања савремене филозофије друштва. Богдана Кољевић је развила оригиналне идеје и становиште и успешно применила њена открића на савремене изазове“.
Агнеш Хелер, New School for Social Research, Њујорк, професор емеритуc

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС