БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА

Библиотека Друштво и наука обухвата неколико едиција. У њој се објављују дела из области социјалне и политичке мисли и широког поља друштвених и хуманистичких наука: антропологије, етнологије, медијских студија, историје, културологије, политикологије, примењене етике, психологије и социологије.

Друштво и наука
Друштво и наука
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Славиша Орловић, Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић, Јово Вукелић, Зорица Видовић Паскаш, Илија Вујачић (од 2005. до јула 2013), Тања Мишчевић (од октобра 2008. до 2012), Бошко Мијатовић (од септембра 2008. до 2013), Радован Биговић (1956–2012) – (уредник од 2008. до маја 2012)
Затвори
Едиција СИНТЕЗЕ

УРЕДНИК: Илија Вујачић (од јула 2005. до краја јуна 2013), Зорица Видовић Паскаш


Едиција обухвата капитална дела домаћих еминентних научника у различитим областима научног стваралаштва. То су уједно врхунски национални домети у тим научним областима и репрезентативна синтетичка ауторска достигнућа која имају карактер magnum opus-a.


ЧЕКАЈУЋИ КАПИТАЛИЗАМ
ЧЕКАЈУЋИ КАПИТАЛИЗАМ
ЧЕКАЈУЋИ КАПИТАЛИЗАМ
ЧЕКАЈУЋИ КАПИТАЛИЗАМ
ЧЕКАЈУЋИ КАПИТАЛИЗАМ
ЧЕКАЈУЋИ КАПИТАЛИЗАМ
ЧЕКАЈУЋИ КАПИТАЛИЗАМ
ЧЕКАЈУЋИ КАПИТАЛИЗАМ
ЧЕКАЈУЋИ КАПИТАЛИЗАМ
ЧЕКАЈУЋИ КАПИТАЛИЗАМ
Настанак нових класних односа у Србији
Младен Лазић
прво издање, 2011, 17 х 24 цм, 276 стр., тврди повез, латиница
ISBN 978-86-519-0780-0
842,00 РСД
49,50 РСД

Посебна вредност ове књиге јесте њен обухватни карактер, како у погледу историјских промена, тако и актуелних друштвених односа у једној зналачки вођеној анализи која обезбеђује да се дође до најцеловитијих истраживачких резултата. Осим тога, аутор показује да класно утемељен приступ друштвеним променама није застарели остатак, већ представља и даље хеуристички изузетно користан истраживачки концепт и инструмент. Тиме је успео да у нашу данашњу социологију унесе целовитост и надиђе постојеће, углавном сегментарне приступе друштву (економске, политичке и друге), који редукују друштвену стварност, па тако и тумачење промена своде на појединачне активности елитних политичких актера, запостављајући улогу и место других колективних и индивидуалних актера.

Реч је о књизи која представља капитални ауторски рад у коме су сажета деценијска истраживања и бављења друштвеним променама. Књига професора Лазића објављена је у едицији Синтезе библиотеке Друштво и наука у којој се објављују капитална дела, као врхунски национални научни домети и репрезентативна синтетичка ауторска достигнућа, која имају карактер магнум опуса.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС