БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА

Библиотека Друштво и наука обухвата неколико едиција. У њој се објављују дела из области социјалне и политичке мисли и широког поља друштвених и хуманистичких наука: антропологије, етнологије, медијских студија, историје, културологије, политикологије, примењене етике, психологије и социологије.

Друштво и наука
Друштво и наука
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Славиша Орловић (актуелни уредник), Илија Вујачић (од 2005. до јула 2013)│Остали уредници едиција: Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић, Јово Вукелић, Зорица Видовић Паскаш, Тања Мишчевић (од октобра 2008. до 2012), Бошко Мијатовић (од септембра 2008. до 2013), Радован Биговић (1956–2012) – (уредник од 2008. до маја 2012)
Затвори
Едиција СИНТЕЗЕ

УРЕДНИК: Илија Вујачић (од јула 2005. до краја јуна 2013), Зорица Видовић Паскаш


Едиција обухвата капитална дела домаћих еминентних научника у различитим областима научног стваралаштва. То су уједно врхунски национални домети у тим научним областима и репрезентативна синтетичка ауторска достигнућа која имају карактер magnum opus-a.


ЧЕКАЈУЋИ КАПИТАЛИЗАМ
ЧЕКАЈУЋИ КАПИТАЛИЗАМ
ЧЕКАЈУЋИ КАПИТАЛИЗАМ
ЧЕКАЈУЋИ КАПИТАЛИЗАМ
ЧЕКАЈУЋИ КАПИТАЛИЗАМ
ЧЕКАЈУЋИ КАПИТАЛИЗАМ
ЧЕКАЈУЋИ КАПИТАЛИЗАМ
ЧЕКАЈУЋИ КАПИТАЛИЗАМ
ЧЕКАЈУЋИ КАПИТАЛИЗАМ
ЧЕКАЈУЋИ КАПИТАЛИЗАМ
Настанак нових класних односа у Србији
Младен Лазић
прво издање, 2011, 17 х 24 цм, 276 стр., тврди повез, латиница
ISBN 978-86-519-0780-0
842,00 РСД
49,50 РСД

Посебна вредност ове књиге јесте њен обухватни карактер, како у погледу историјских промена, тако и актуелних друштвених односа у једној зналачки вођеној анализи која обезбеђује да се дође до најцеловитијих истраживачких резултата. Осим тога, аутор показује да класно утемељен приступ друштвеним променама није застарели остатак, већ представља и даље хеуристички изузетно користан истраживачки концепт и инструмент. Тиме је успео да у нашу данашњу социологију унесе целовитост и надиђе постојеће, углавном сегментарне приступе друштву (економске, политичке и друге), који редукују друштвену стварност, па тако и тумачење промена своде на појединачне активности елитних политичких актера, запостављајући улогу и место других колективних и индивидуалних актера.

Реч је о књизи која представља капитални ауторски рад у коме су сажета деценијска истраживања и бављења друштвеним променама. Књига професора Лазића објављена је у едицији Синтезе библиотеке Друштво и наука у којој се објављују капитална дела, као врхунски национални научни домети и репрезентативна синтетичка ауторска достигнућа, која имају карактер магнум опуса.

Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2018 — Службени гласник РС