БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција ГЛАСНИК

УРЕДНИК: Јовица Аћин


Мултиформна библиотека у којој су дела из различитих области знања и искуства, са богатим и подстицајним, мислилачким и доживљајним, истраживачким и визионарским, и уопште откривалачким садржајем. Али, увек књиге из којих се може учити и које се могу волети, књиге добрих гласова и из пера изванредних гласника.

ЛИТЕРАТУРОКРАТИЈА
ЛИТЕРАТУРОКРАТИЈА
ЛИТЕРАТУРОКРАТИЈА
ЛИТЕРАТУРОКРАТИЈА
ЛИТЕРАТУРОКРАТИЈА
ЛИТЕРАТУРОКРАТИЈА
ЛИТЕРАТУРОКРАТИЈА
Михаил Берг
превела Радмила Мечанин, прво издање, 2011, 12 х 20 цм, 528 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-0534-9
550,00 РСД

Може ли се на списатељски рад или чак на само књижевно стваралаштво гледати као на политику? Том ризичном питању, које сугерише друкчије погледе на књижевно поље усред социјалног простора, посвећено је провокативно и често оспоравано дело руског истраживача Михаила Берга. Проблеми доминације, интереса, моћи, мотивације и побуда, стичу се и претресају у његовом изузетно аргументованом интерпретирању и истраживању. Ово је рад који изазива, али који и позива на дијалог, подстиче драгоцене спорове, и зато је жив и продуктиван.

 

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС