БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција ГЛАСНИК

УРЕДНИК: Јовица Аћин


Мултиформна библиотека у којој су дела из различитих области знања и искуства, са богатим и подстицајним, мислилачким и доживљајним, истраживачким и визионарским, и уопште откривалачким садржајем. Али, увек књиге из којих се може учити и које се могу волети, књиге добрих гласова и из пера изванредних гласника.

ПРОВОКАЦИЈЕ
ПРОВОКАЦИЈЕ
Provocatio: Vokativ lus Revolucija
Петар Бојанић
прво издање, 2008, 12 x 20 цм, 107 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-7549-862-9
33,00 РСД

Прва таква код нас и по много чему оригинална, Бојанићева књига је о провокацији. Аутор тематизује provocatio кроз три фигуре:

* вокација или вокатив – шта је то позив и како се „пушта глас“, иритира и прозива неко други?

* ius или право на провокацију – како се потврђује и штити живот од норме, од imperiuma, од власти?

* револуција – да ли су провокације „локомотиве историје“ и који су услови да се народ одазове?

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС