БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција ГЛАСНИК

УРЕДНИК: Јовица Аћин


Мултиформна библиотека у којој су дела из различитих области знања и искуства, са богатим и подстицајним, мислилачким и доживљајним, истраживачким и визионарским, и уопште откривалачким садржајем. Али, увек књиге из којих се може учити и које се могу волети, књиге добрих гласова и из пера изванредних гласника.

ПРСТОМ АНЂЕЛА ПО СНЕГУ
ПРСТОМ АНЂЕЛА ПО СНЕГУ
ПРСТОМ АНЂЕЛА ПО СНЕГУ
ПРСТОМ АНЂЕЛА ПО СНЕГУ
Огледи из мистике
Александра Манчић
прво издање, 2010, 12 х 20 цм, 200 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-0723-7
49,50 РСД

Постојаност мистичког говора јесте телесна и у телу открива енергију за општење с Богом... Тај говор, чија је прва одлика неухватљивост, обликујући своје одважне и далекосежне идеје путем тела, изискује сензибилан, вишедисциплинаран приступ којим аутор суверено рукује у свом огледу. Готово музички компонован, у етидама и варијацијама, он је првенствено посвећен хришћанском унутрашњем искуству, али нуди нам и увиде и наговештаје који се тичу мистицизма уопште. Писан екстатично, у рефлексивном, асоцијативном и приповедном кључу, бременит особеном духовношћу, те ненаметљивом, богатом и продуктивном ерудицијом, као и истраживачком и креативном инвенцијом, непосредно нас уводи у само срце сложене, не увек докучиве проблематике. Ношен трагалачким даром оплемењеним иронијом и личном, животном бојом, он нас позива на саучесничко читање.

Преводилац низа значајних дела у српском издаваштву, Александра Манчић је аутор књига: Превод и критика (2010), Моје тело није обмана маште: Сервантесове вештице (2009), Ветрењаче на језик: Дневник превођења Дон Кихота (2005) и Преверзије: Огледи о шпанским преводима из српске књижевности (1999).

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС