БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција ГЛАСНИК

УРЕДНИК: Јовица Аћин


Мултиформна библиотека у којој су дела из различитих области знања и искуства, са богатим и подстицајним, мислилачким и доживљајним, истраживачким и визионарским, и уопште откривалачким садржајем. Али, увек књиге из којих се може учити и које се могу волети, књиге добрих гласова и из пера изванредних гласника.

УМЕТНОСТ ПИСАЊА
УМЕТНОСТ ПИСАЊА
и други есеји
Роберт Луис Стивенсон
превела Нада Узелац, прво издање, 2009, 12 x 20 цм, 221 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-7549-917-6
514,00 РСД
49,50 РСД

О уметности писања и другим тајнама и пределима света од легендарног аутора Острва с благом и Необичног случаја доктора Џекила и господина Хајда, и коме су се дивили Владимир Набоков, Ернест Хемингвеј, Џозеф Конрад и Хорхе Луис Борхес. Стивенсон је писац изузетне књижевне вештине, у романима, причама, путописима, и снажне маште, и те његове одлике подједнако су присутне у овим есејима, па од њих учимо и у њима уживамо.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС