БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица, Весна Смиљанић Рангелов / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција МОЗГАЛИЦЕ

УРЕДНИЦИ: Татјана Чомић

Ранији уредници: Јовица Аћин
Дела поглавито намењена основцима и средњошколцима. Колекција доноси и дела великих аутора и експерата, у којима су најсложенији проблеми изложени на приступачан начин.

КЊИГА О УМЕТНОСТИ
КЊИГА О УМЕТНОСТИ
За млад свет
Агнес и Мартин Конвеј
превео Милан Милетић, прво издање, 2008, 16,5 x 22 цм, 151 стр. + 16 илустрација, тврд повез, ћирилица
ISBN 978-86-7549-823-0
220,00 РСД

Ово није пуки преглед, набрајање или хронологија, него складно састављено излагање о токовима сликарства у Европи, с наговештајем личних афинитета аутора, који не само да не умањују вредност штива него га облажу привлачном глазуром с мером и укусом. Као археолог на гласу, с неколико истраживачких експедиција по Блиском истоку за собом, Агнес Конвеј се овом књигом, сва је прилика, одужује свему што је о сликарству научила од оца, о коме преводилац књиге доноси податак да се као млад човек страсно занимао за рано и средњовековно сликарство.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2021 — Службени гласник РС