БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција НИЗ

УРЕДНИК: Гојко Тешић

у сарадњи са Слободаном Гавриловићем (од новембра 2007. до краја 2012)

Изабрана или сабрана дела значајних посленика српске књижевности и културе јесте оно по чему се мери вредност националне културе. Такав подухват је мисионарски у свакој средини и изазов је за сваког издавача.


ВАСКО ПОПА, МИТ И МАГИЈА
ВАСКО ПОПА, МИТ И МАГИЈА
Одабрана дела Радована Поповића: великани српске књижевности, књига 14
Радован Поповић
прво издање, 2009, 17 х 23 цм, 196 стр., тврд повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-0182-2
847,00 РСД
720,00 РСД

У оквиру одабраних дела публицисте и књижевног биографа Радована Поповића, налази се и књига Васко Попа – мит и магија, посвећена животу и раду једног од најзначајнијих српских песника, Васка Попе. На темељу архивске грађе, казивања савременика, новинске документације и других извора, Радован Поповић реконструише Попин животни пут, почев од рођења 1929. у селу Гребенцу на ободу Делиблатске пешчаре, детињства и младости проведених у Вршцу, ратних година и београдских студија, затим прати његову блиставу песничку каријеру, интернационални успех његове поезије, његова пријатељовања и активности у књижевном и јавном животу, све до песникове смрти 1991. Ова занимљиво писана и богато илустрована књига незаобилазно је штиво за све који желе да се упознају са уметничким и животним путем нашег књижевног великана.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС