БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција СКЛАДИШТЕ

УРЕДНИК: Петар В. Арбутина

„Маргинални феномени стваралаштва“ – репортаже, полемике, спорне чињенице културе, занемарено стваралаштво, документa и грађa о појединим споровима, тзв. књижевнa публицистикa.

ЧОВЕК У СЕНЦИ
ЧОВЕК У СЕНЦИ
Радоман Кањевац
друго издање, 2012, 11,5, х 19,5, 126 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-0600-1
49,50 РСД

Не волим да читам књиге које су у моди. Као што написана књига мора мало да одлежи пре него што буде објављена, тако ми се чини да и књига у књижари, као вино у винском подруму, треба мало да сачека, пре него што је прави читалац узме у своје руке. Ако је писац прави и ако је књига добра, за читање никад није касно. Штавише, за добру књигу понекад нису довољни добар писац, добар издавач и добар читалац. Потребно је и време. Што је човек старији чини му се да има све више добрих књига и све мање добрих читалаца.

Постоје људи који вас никад неће волети и са којима се никад нећете до краја разумети. То није ни њихова ни ваша грешка, још мање проклетство, то је само доказ да постоје нарави које су непомирљиве.

У двадесетом веку су грамофонске плоче биле оно што су у деветнаестом биле књиге, а најлепше песме писали су они песници који су их сами певали. Старе плоче, баш као и старе књиге, не треба продавати. У њима се налази читав један век, са свим нашим љубавима, нада­њима, са свим нашим непоновљивим животима.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС