БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција СЛИКА И РЕЧ

УРЕДНИК: Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић


Српска књижевност има лепу есејистичку традицију у дијалогу с песничком уметношћу, филозофијом и уметношћу уопште. Требало би да то буде антологијски увид у стварност српског есеја данас. Наравно, и у „разговору“ с традицијом трагаће се за блиставим тренуцима најслободније и најузбудљивије форме мишљења. Дакле, на дневном реду је есеј као заносна, очаравајућа стваралачка игра.

ЈУГОСЛОВЕНСКО ДРАМСКО ПОЗОРИШТЕ САМИМ СОБОМ
ЈУГОСЛОВЕНСКО ДРАМСКО ПОЗОРИШТЕ САМИМ СОБОМ
Драган С. В. Бабић
саиздаваштво са Југословенским драмским позориштем, прво издање, 2009, 17 х 24 цм, 204 стр., тврд повез, латиница
ISBN 978-86-519-0406-9
1.430,00 РСД

Историја једног од најзначајнијих позоришта које је умногоме обележило позоришни живот Београда и Југославије у другој половини XX века. Испричана непосредно кроз сведочења најпознатијих глумаца који су на даскама овог позоришта оставили неизбрисив траг. Јединствено сведочанство које није само интимна историја једног театра него аутентична историја културе и духа који се педесет година борио за савршен глумачки и позоришни израз освајајући уметничке слободе, али и све оне друге.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС