БИБЛИОТЕКА СВЕДОЦИ ЕПОХЕ

Гласник баштини традицију објављивања службених новина Србије, која траје од Новина сербских (1813) до данас. У службеним новинама огледао се правни, економски, културни и књижевни живот државе. Сведоци епохе су стотине аутора који су писали и објављивали у њима: Јован Дучић, Милутин Бојић, Растко Петровић, Станислав Винавер... Ту традицију Гласник чува кроз своја издања и библиотеке – једна од њих је и библиотека Сведоци епохе.

Дневничке забелешке о свакодневици, политици, неспоразумима, невољама, о полемичким споровима, пријатељствима, непријатељствима, љубави, мржњи и свему ономе што је прошлост у савремености и савременост која одлази у прошлост. Нефикционална литература која каткад јесте и живља и узбудљивија од фикционалне. Библиотека која ће сабирати мемоарске текстове, дневнике, преписку – све оно што је тзв. информатичка револуција прогутала као форму индивидуалности, посебности, осећајности...

Svedoci epohe
Сведоци епохе
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Борисав Челиковић, Гордана Милосављевић Стојановић / Ранији уредници: Миодраг Раичевић, Јово Вукелић, Слободан Гавриловић (од новембра 2007. до краја 2012)
Затвори
СВЕДОЦИ ЕПОХЕ
УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Борисав Челиковић, Гордана Милосављевић Стојановић / Ранији уредници: Миодраг Раичевић, Јово Вукелић, Слободан Гавриловић

БОРИС ЈЕЉЦИН – РУСИЈА НА КРАЈУ XX ВЕКА
БОРИС ЈЕЉЦИН – РУСИЈА НА КРАЈУ XX ВЕКА
Рој Медведев
превела Радмила Мечанин, прво издање, 2009, 15 х 23 цм, 324 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-0308-6
220,00 РСД
49,50 РСД

Пред нама је још једна изузетна књига водећег руског политичког биографа и историчара, Роја Александровича Медведева, овога пута посвећена крајње интересантној теми „првом руском председнику“ Борису Николајевичу Јељцину и Русији под његовом влашћу. Писана упечатљивим стилом познатог и признатог аутора у свету, књига је намењена најширем кругу читалаца – свима који се интересују за деведесете године прошлог века, за бивши Совјетски Савез и данашњу Русију, као и за међународну  и спољну политику и континуитет српско-руских односа у новије доба.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2021 — Службени гласник РС