БИБЛИОТЕКА ЗВУЧНА КЊИГА

Идући у корак са савременим токовима издавачке продукције, Гласник je покренуо израду и дистрибуцију аудио-књига у ЦД формату. Почетак пројекта „Звучна књига“ обележава објављивање књиге Чујте Срби! Арчибалда Рајса у аудио-формату, као и изабраних текстова из дела српских књижевника попут Ива Андрића, Милоша Црњанског, Исидоре Секулић, Јована Дучића, као и антологија лирске, епске и родољубиве поезије.

У условима убрзаног развоја мултимедијалног (дигиталног, електронског) издаваштва, желимо да и на овај начин промовишемо и чувамо српску књижевну баштину и језик и истовремено приближимо највреднија дела српске књижевности најширем кругу читалаца, укључујући и читаоце са посебним потребама.

Књиге садрже ЦД и текстуални прилог.

Звучна књига
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Слободан Гавриловић (од новембра 2010. до краја 2012)
Затвори
БИБЛИОТЕКА ЗВУЧНА КЊИГА
Уређивао: Слободан Гавриловић (од новембра 2010. до краја 2012)

АНТОЛОГИЈА РОДОЉУБИВЕ ПОЕЗИЈЕ
АНТОЛОГИЈА РОДОЉУБИВЕ ПОЕЗИЈЕ
АНТОЛОГИЈА РОДОЉУБИВЕ ПОЕЗИЈЕ
АНТОЛОГИЈА РОДОЉУБИВЕ ПОЕЗИЈЕ
АНТОЛОГИЈА РОДОЉУБИВЕ ПОЕЗИЈЕ
АНТОЛОГИЈА РОДОЉУБИВЕ ПОЕЗИЈЕ
АНТОЛОГИЈА РОДОЉУБИВЕ ПОЕЗИЈЕ
приредила Мирјана Д. Стефановић
Редитељ Драгослав Бокан, прво издање, 2011, mp3 формат
ISBN 978-86-519-0848-7
508,24 РСД
99,00 РСД

Tекстове говоре: Војислав Брајовић, Марко Николић, Петар Божовић, Предраг Ејдус, Небојша Дугалић, Вјера Мујовић, Михаило Јанкетић, Радојка Ђуричин Поповић, Петар Краљ, Мирјана Вукојчић, Љубомир Симовић, Светлана Бојковић

„Несклоно националном заносу, као каквој истрошеној емоцији, време глобализације као да гуши певање љубави према отаџбини о којој је још у антици, стихом, боловао изгнаник Овидије, с границе Римског царства, с Понта, истог оног који ће свој одзив наћи у лирској збирци Иве Андрића.

Чини се да се данас и те како стидимо исказивања националног. Код многих нелагоду утискује у душу свако казивање родољубиве песме. А она, опет, кад се с пажњом и отвореном читалачком душом изговара, заискри спектром таквих нијанси завичајних одредница да потире сваку могућност отклона.

Уосталом, кад је криза идентитета све истакнутија, човек се управо тад окреће оном изворном у себи и својој култури. У њему се потпуно спонтано дакле коренски утемељено догоди сусрет чула са светом завичаја и провали родољубље са свом еруптивном снагом.“

(Мирјана Д. Стефановић)

Два одломка из овог дела можете послушати овде и овде.

 


Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2021 — Службени гласник РС